The Game Assembly

The Game Assembly grundades 2008 i Malmö och är en yrkeshögskola som utbildar framtidens spelutvecklare. Under 2019 startades det även upp en skola i Stockholm. Skolan är en viktig aktör för att förse den svenska- och internationella spelbranschen med kompetenta medarbetare. Ca 9 % av alla som är aktiva i spelbranschen i Sverige idag är utbildade på TGA.

 

Ca 9 % av alla som är aktiva i spelbranschen i Sverige idag är utbildade på TGA.

 

En av världens bästa spelskolor  

Tre år i rad har The Game Assembly rankats bland världens bästa spel- och designskolor av The Rookies.

Alla våra YH-utbildningar är mellan 1,5-2,5 år, alla på heltid. En tredjedel av utbildningarna spenderas på en arbetsplats, Lärande i arbetet (LiA,) som är förlagd under det sista halvåret av utbildningarna, allt för att göra våra dig redo för ditt kommande yrkesliv. Vårt studieupplägg är unikt och i skolan kommer du att få arbeta verklighetsförankrat, agilt i team och skapa spel genom hela utbildningen, alltid i samspel med studerande från de andra disciplinerna på skolan. Vi erbjuder praktiska och kreativa utbildningar, som gör dig redo för en karriär i spelbranschen.

TGA – en del av spelbranschen 

The Game Assembly har ett nära samarbete med spelbranschen som garanterar att utbildningens innehåll motsvarar arbetsmarknadens krav på kommande medarbetare. En examen från The Game Assembly är biljetten till ett kreativt och spännande yrke, med hela världen som arbetsfält. Våra alumner är idag yrkesverksamma i flera olika världsdelar och vårt alumninätverk är av stort värde för våra studerande efter examen. The Game Assembly är mer än en skola. Vi är en familj och vi tar hand om varandra.

På The Game Assembly har vi samlat ett gäng duktiga, drivna och engagerade lärare, med gedigen erfarenhet inom spelutveckling. Vi drivs av att utveckla både spel och människor.

 

Är spel din passion?

Utbildningarna håller ett högt tempo och kräver ödmjukhet och öppenhet inför feedback vilket gör att TGA söker personer med passion för spel, driv och målmedvetenhet samt en stark förmåga att samarbeta. Vi har en lång och noggrann antagningsprocess som säkerställer att de studerande som antas både kan och verkligen vill jobba med spelutveckling. På flera av utbildningarna söker du med en digital portfolio.

Utbilda dig på The Game Assembly och få en spännande och kreativ karriär!

 

TGA är hbtqi-certifierade genom RFSL

På The Game Assembly arbetar vi aktivt för att skapa en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna. Ett steg i detta arbete är att vår personal är utbildade och certifierade genom RFSL. Du kan läsa mer utbildningen på RFLS egen hemsida.

 


En del av AcadeMedia

The Game Assembly är en del av AcadeMedia, Nordens ledande utbildningsföretag.AcadeMedia är verksamt i hela utbildningskedjan: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Läs mer om AcadeMedias garantier.

Finansiering av Yh

Yh-utbildningar som utbildningsform är statsfinansierade i Sverige. Under perioden 2020-2023 delfinansieras statsbidraget av EU-medel. Detta som ett tillfälligt återhämtningsstöd efter coronapandemin.